Ο ΑΔΩΝΑΪ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ χανουκά (ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)

  

Ο ΑΔΩΝΑΪ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ χανουκά (ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)

Μακκαβαίοι, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΟΥΔΑΙΑ και ο πανεπόπτης κύριος ο θεός του Ισραήλ! https://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/08/h.html

[ … ο Ιούδας Μακκαβαίος, ( Μακκαβαίος : μαχαιροβλάλτης, από την λέξη Μακαβ = μαχαίρι ) τριτότοκος γιος του ιερέα Ματαθία (όχι οποιοσδήποτε  Ιουδαίος ο οποίος επιθυμούσε την απελευθέρωση, αλλά ένας του ιερατείου) τους «απελευθέρωσε» από τον Σελευκίδη βασιλιά Αντίοχο τον Δ´ τον Επιφανή* (166/160 π.Χ.) μετά από έξι χρόνια σκληρών αγώνων, αν και βέβαια δεν το είχαν και τόσο όρεξη… Ήταν τότε, που το εβραϊκό ιερατείο θυμήθηκε ότι η κοινωνία είναι θαυματοφάγος! Για να επανέλθει η Ιουδαϊκή πίστη στην θέση της έπρεπε να θαυματουργήσουν. Μετά την εισβολή στον ναό του Διός, τα κεριά έκαιγαν για οκτώ ολόκληρες ημέρες από μόνα τους! Ο Θεός των Εβραίων είχε κάνει πάλι το πυροτεχνικό θαύμα του… και ο ναός του Σολομώντος  κατάφερε να ξαναγίνει κεντρικό σημείο του Ιουδαϊσμού. Αυτό το θαύμα έπρεπε να περάσει στην μνήμη του λαού και απαραιτήτως να εορτάζεται κάθε χρόνο. Όπερ και εγένετο: Ας το γιορτάσουμε και φέτος τον Δεκέμβριο, την εορτή Χανούκα…

*Επί της κυριαρχίας του Αντίοχου του Επιφανή, ο ιουδαϊσμός περιορίσθηκε θανάσιμα, συρρίκνωση την οποία οι Μακκαβαίοι δεν συγχώρεσαν ποτέ. Ενδεικτικά για το ανθελληνικό μένος που έτρεφαν οι φανατικοί Ιουδαίοι, είναι τα βιβλία των Μακκαβαίων. Το περιεχόμενό τους αναφέρεται στους πολέμους τους οποίους διεξήγαγαν οι εβραίοι κατά των Ελλήνων Αντιγόνων και αποτελούν μνημεία ανθελληνισμού.
Αξίζει να παρατεθεί το απόσπασμα που αναφέρεται στο θάνατο του Αντίοχου του Επιφανή, για του λόγου το αληθές: 

«Ο δε πανεπόπτης κύριος ο θεός του Ισραήλ, επάταξεν αυτόν ανιάτω και αοράτω πληγή, άρτι δε καταλήξαντος τον λόγον έλαβεν αυτόν ανήκεστος των σπλάχνων αλγηδών και πικραί των ένδον βάσανοι πάνυ δικαίως τον πολλαίς και ξενίζουσαις συμφοραίς ετέρων σπλάχνα βασανίζοντα». … ]

………………..

Theologia Choutou ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…..
ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΛΕΥΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ ΕΒΡ@ΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΧΑΝΟΥΚΑ …
ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ”ΑΓΙΟΥΣ” ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ
ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ….
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ…

30 Δεκεμβρίου 2009 Το μυστικό της Χανουκα. http://pyrron.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html

Ο Ιουδαίος ιερέας μεταμφιεσμένος σε Έλληνα φύλακα του ναού εκτελεί τις διαταγές του Ιερατείου.

Κάθε χρόνο εορτάζεται η σφαγή των Ελλήνων, αλλά και της εβραϊκής ελίτ που έγινε στην Ιερουσαλήμ με αρχηγούς τους Μακκαβαίους (ιουδαίοι ιερείς- μαχαιροβγάλτες, όχι κάποιοι απλοί πολίτες…) με το Χανουκά, που γιορτάζεται για οκτώ ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ανάβουν σταδιακά τα κεριά της εννιάφωτης λυχνίας, επειδή όταν βεβήλωσαν και λεηλάτησαν τον Ναό του Διός και ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστηλώνει τον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ τα κεριά έκαιγαν μια μέρα παραπάνω. Κάθε βράδυ, με εξαίρεση την Παρασκευή που η τελετή γίνεται το μεσημέρι, ανάβει ένα λυχνάρι της λυχνίας. Το ένατο λυχνάρι χρησιμεύει για το άναμμα των άλλων. Το Χανουκά, που σημαίνει «αφιέρωση», είναι γιορτή προς τιμήν των Μακκαβαίων (φανατικοί Ιουδαίοι ιερείς- μαχαιροβγάλτες, το όνομα παράγεται από την λέξη μακάβ που σημαίνει μαχαίρι), που εξεγέρθηκαν εναντίον του Έλληνα Αντίοχου των Σελευκιδών.

………………………………..

20 Δεκεμβρίου 2008 Τι σχέση έχουν τα… χριστούγεννα, και η εβραϊκή γιορτή Χανουκά με τους Έλληνες;

Μια “αφιέρωση” της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το 2004, για τη γιορτή Χανουκά των Εβραίων (γιορτάζουν τη νίκη των Μακκαβαίων επί των Ελλήνων!) και η ιστορική πραγματικότητα, όπως την αποτυπώνει ο Κ.Παπαρρηγόπουλος!
—————————————————————————————
Για 1η φορά γιόρτασαν και στην Ελλάδα
Τη γιορτή του Χανουκά γιόρτασαν για πρώτη φορά οι Εβραίοι της Ελλάδας. Η γιορτή, κορυφώθηκε χθες το βράδυ στην πρώτη πλατεία του Ψυχικού, παρουσία του αρχιραββίνου του Ισραήλ και εκπροσώπου του Ραββινικού Κέντρου των Βρυξελλών. Το Χανουκά, που αποκαλείται και «γιορτή των Φώτων», γιορτάζεται για οκτώ ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ανάβουν σταδιακά τα κεριά της εννιάφωτης λυχνίας. Κάθε βράδυ, με εξαίρεση την Παρασκευή που η τελετή γίνεται το μεσημέρι, ανάβει ένα λυχνάρι της λυχνίας. Το ένατο λυχνάρι χρησιμεύει για το άναμμα των άλλων. Το Χανουκά, που σημαίνει «αφιέρωση», είναι γιορτή προς τιμήν των Μακκαβαίων, που εξεγέρθηκαν εναντίον του Αντίοχου των Σελευκιδών (167-164 π.Χ. όταν εκείνος δεν σεβάστηκε τα θρησκευτικά δικαιώματα των Εβραίων της τότε Ιουδαίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 15/12/2004

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

———————————————————————————————

25 Σεπτεμβρίου 2008 Οι ηγεμόνες της ΙΟΥΔΑΙΑΣ, δια να πολεμήσωσι τον ελληνισμόν, ηναγκάσθησαν να δανεισθώσιν αυτού τούτου του ελληνισμού τα όπλα…….!

“ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”, Κ.Παπαρρηγόπουλου.

“Ο αναγνώστης ενθυμείται (σ.VII/235 και επ.) την πάλην ήν διεξήγαγον οι Σελευκίδαι επί τω σκοπώ του εξελληνισμού της Παλαιστίνης. Η χώρα αύτη ανέκτησε μεν επί τέλους την ανεξαρτησίαν δια την προιούσαν ασθένειαν των κατά την Συρίαν Ελλήνων βασιλέων, αλλ’ όμως, καθά προεξεθέσαμεν, οι ηγεμόνες της Ιουδαίας, δια να πολεμήσωσι τον ελληνισμόν, ηναγκάσθησαν να δανεισθώσιν αυτού τούτου του ελληνισμού τα όπλα, ώστε κατά μικρόν άπας ο δημόσιος και ιδιωτικός αυτών βίος επί το ελληνικώτερον είχεν αναπλασθή.” … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

…………………………………………………………………………………………..

24 Σεπτεμβρίου 2008 Οι πονηριές και τα δηλητήρια των Ιουδαίων(Μακκαβαίων) και φαρισαίων!!!

Ο Παπαρρηγόπουλος, που όσο και να προσπάθησε να αποκρύψει τις αλήθειες, του έχουν ξεφύγει ως “ψήγματα χρυσού” …

Πάμε λοιπόν:
“Ο αναγνώστης ενθυμείται (σ.VII/235 και επ.) την πάλην ήν διεξήγαγον οι Σελευκίδαι επί τω σκοπώ του εξελληνισμού της Παλαιστίνης. Η χώρα αύτη ανέκτησε μεν επί τέλους την ανεξαρτησίαν δια την προιούσαν ασθένειαν των κατά την Συρίαν Ελλήνων βασιλέων, αλλ’ όμως, καθά προεξεθέσαμεν, οι ηγεμόνες της Ιουδαίας, δια να πολεμήσωσι τον ελληνισμόν, ηναγκάσθησαν να δανεισθώσιν αυτού τούτου του ελληνισμού τα όπλα, ώστε κατά μικρόν άπας ο δημόσιος και ιδιωτικός αυτών βίος επί το ελληνικώτερον είχεν αναπλασθή.

Ναι μεν ενόσω η κατά την Συρίαν ελληνική βασιλεία έσωζεν ίχνη τινά της αρχαίας δυνάμεως, οι Ρωμαίοι υπεστήριζον τους Μακκαβαίους και το των Ιουδαίων έθνος’ ούτως επολιτεύθησαν από του 160 έτους προ Χριστού μέχρι των μέσων της επομένης εκατονταετηρίδος.
Άμα όμως ο Πομπήιος, διαλύσας την τελευταίαν σκιάν της των Σελευκιδών αρχής, ήλθεν εις Παλαιστίνην όπου ήριζον μεν οι δύο αδελφοί Μακκαβαίοι, Αριστόβουλος β’ και Υρκανός β’ αλλά υφίστατο έτι αρκετή ισχυρά στρατιωτική δύναμις ήν είχε συγκροτήσει ο πατήρ αυτών Αλέξανδρος Ιανναίος, ο Πομπήιος εστοχάσθη πρέπον να περιορίση το ιουδαικόν εκείνο κράτος. Και ίνα επιτύχη τούτο, εννόησεν ότι δεν έχει ειμή να αντιτάξη εις τον ιουδαισμόν το ελληνικόν στοιχείον.
Όθεν μετά την περί τα τέλη του 63 π.χ. έτους άλωσιν της Ιερουσαλήμ, το “έθνος” των Ιουδαίων περιστέλλεται εις τα αρχαία αυτού σύνορα’ και ο μεν Υρκανός προχειρίζεται “αρχιερεύς”, ο δε Αντίπατρος, “επίτροπος”, αλλ’ υποτελής φόρου εις τους Ρωμαίους, αι δε πόλεις της τε μεσογείου και της παραλίας περιλαμβάνονται εις την νέαν ρωμαικήν επαρχίαν της Συρίας.
Ίνα κατανοήσωμεν οπόσον καιρία πληγή κατηνέχθη δια των διατάξεων τούτων κατά του ιουδαισμού, δέον να επιφέρωμεν τινας εξηγήσεις. Εν πρώτοις όχι μόνον αφηρέθησαν από του ιουδαικού κράτους όλαι αι ελληνίδες πόλεις, όσας είχε καθυποτάξει επί της προσφάτου αυτού ακμής, αλλά και της ούτω κολοβωθείσης Ιουδαίας ο πολιτικός διοικητής, ήτοι ο “επίτροπος” Αντίπατρος, δεν ήτο ανέκαθεν Ιουδαίος’ ήτο αλλόφυλος, Ιδουμαίος το γένος, ό εστι κατ’ επιφάνειαν εξιουδαισθείς ξένος και ιδίως υιός ιεροδούλου τινός του εν Ασκάλωνι ναού του Απόλλωνος.
Εν άλλαις λέξεσιν, ο πολιτικός της χώρας διοικητής εξεπροσώπει πολύ μάλλον το ελληνικόν συμφέρον ή το ιουδαικόν, κατ’ αντίθεσιν του αρχιερέως και εθνάρχου Υρκανού, όστις, καθό απόγονος των Μακκαβαίων, ηδύνατο να λογισθή προστάτης του επιχωρίου θρησκεύματος και βίου, αν και αυτοί ούτοι οι Μακκαβαίοι είχον προ καιρού αναγκασθή να προσοικειωθώσι τον ελληνισμόν. Ο δε ιουδαισμός εταπεινώθη προς τοις άλλοις και δια τούτον τον λόγον, ότι ο Υρκανός ήτο άνθρωπος αδρανής, διό άπασα η πραγματική εξουσία περιήλθεν εις τον δραστήριον και νοήμονα επίτροπον Αντίπατρον, όστις κατώρθωσε να επιτύχη την φιλίαν και την προστασίαν τού τε Καίσαρος, μετά την πτώσιν του Πομπηίου, τού τε Αντωνίου μετά την πτώσιν του Καίσαρος.

Είναι αληθές ότι ο Αντίπατρος εφαρμακεύθη επί τέλους υπό της φαρισαικής μερίδος, ήτις ευλόγως εμίσει τον άνδρα δια το ελληνικόν αυτού πολίτευμα και την οξύτητα του χαρακτήρος’ πλην δε τούτου και ο Υρκανός κατεβλήθη μετ’ ολίγον υπό του ιδίου ανεψιού, του υιού του Αριστοβούλου Αντιγόνου, λαβόντος επί τούτω την των Πάρθων συνδρομήν…..”

Μη σας γελούν τα Ελληνικά ονόματα, προβιά τα φόρεσαν !!!!!!
Και δείτε πως έχουν αλλοιώσει την έννοιαν της λέξεως “ιερόδουλος”, η οποία εννοούσε αυτό ακριβώς που λέει, υπηρέτης των ιερών !!!!! http://alfeiospotamos.blogspot.com/2008/09/blog-post_987.html

………………………………..

ΙΣΤΟΡΙΑ “…ο Αντίπατρος εφαρμακεύθη υπό της φαρισαϊκής μερίδος, ήτις εμίσει τον άνδρα δια το ελληνικόν αυτού πολίτευμα…”

……………………………….

1η Αὐγούστου: Μνήμη τῶν Ἁγίων Ἑπτὰ Μακκαβαίων… Άλλη μία απόδειξη ότι οι χριστιανοί είναι όλοι… Εβραίοι! https://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/08/1.html

Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι όπως διαβάζετε, λοιδορούν και υβρίζουν τον Έλληνα Βασιλιά ΑΝΤΙΟΧΟ, του οίκου των Σελευκιδών, δηλαδή των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εκπολίτισαν όλη την Μικρά Ασία, την Μεσοποταμία, την Παλαιστίνη, την Άπω Ασία και την Αίγυπτο. Δείτε…

1η Αὐγούστου: Μνήμη τῶν Ἁγίων Ἑπτὰ Μακκαβαίων καὶ Σολομονῆς τῆς μητρὸς αὐτῶν καὶ Ἐλεαζάρου τοῦ διδασκάλου αὐτῶν

Συνέβη δὲ καὶ ἑπτὰ ἀδελφοὺς μετὰ τῆς μητρὸς συλληφθέντας ἀναγκάζεσθαι ὑπὸ τοῦ βασιλέως ἀπὸ τῶν ἀθεμίτων ὑείων κρεῶν ἐφάπτεσθαι μάστιξι καὶ νευραῖς αἰκιζομένους. 2 εἶς δὲ αὐτῶν γενόμενος προήγορος οὕτως ἔφη· τί μέλλεις ἐρωτᾶν καὶ μανθάνειν παρ᾿ ἡμῶν; ἕτοιμοι γὰρ ἀποθνῄσκειν ἐσμὲν ἢ παραβαίνειν τοὺς πατρίους νόμους. 3 ἔκθυμος δὲ γενόμενος ὁ βασιλεὺς προσέταξε τήγανα καὶ λέβητας ἐκπυροῦν. 4 τῶν δὲ παραχρῆμα ἐκπυρωθέντων, παραχρῆμα τὸν γενόμενον αὐτῶν προήγορον προσέταξε γλωσσοτομεῖν καὶ περισκυθίσαντες ἀκρωτηριάζειν, τῶν λοιπῶν ἀδελφῶν καὶ τῆς μητρὸς συνορώντων. 

(Β´ Μακ. Ζ´ 1-5 κ. ἑπ.)

ΣΧΟΛΙΟ «ΧΡ. ΒΙΒΛΙΟΓΡ.»: Τί ξεροκέφαλοι κι αὐτοὶ οἱ Μακκαβαῖοι! Δημιούργησαν ὁλόκληρο θέμα. Δὲν προσποιοῦνταν κι αὐτοὶ ὅτι θὰ τρώγανε κι ἐκεῖ νὰ τέλειωνε ἡ ἱστορία μὲ τὸν παλαβὸ τὸν Ἀντίοχο! Μὲ τὴν ξεροκεφαλιά τους, ἀντὶ νὰ φᾶνε τὰ κρέατα, φάγανε τὸ κεφάλι τους!
Κάπως ἔτσι ἴσως νὰ σκεφτόταν σήμερα ἕνας ἀπὸ μᾶς τοὺς λογικοὺς χριστιανοὺς μὲ τὸ ντοκτορά στὴν μετάφραση καὶ κατανόηση τῶν λειτουργικῶν κειμένων ἢ στὴν «μεταερμηνεία» τῶν πατρίων νόμων. 

Η εβραιοχριστιανική αυτή ΥΒΡΙΣ κατά του ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ  ΑΝΤΙΟΧΟΥ…εδώ!

Για να δούμε, ρε παιδί μου, πότε έζησαν αυτοί οι Μακκαβαίοι; Πως και τους έχουν μνημάρει ως… “αγίους” ! ;

[Αρχικά ήταν μια οικογένεια (2ος αι. π.Χ.). Αργότερα, απ’ το όνομα του αρχηγού της, έτσι ονομάστηκαν όλοι οι Ιουδαίοι που έπαιρναν μέρος στον αγώνα ενάντια στην κατοχή της χώρας τους απ’ τους Σελευκίδες. Ο πρώτος αρχηγός των Μακκαβαίων, ο Ματταθίας, είχε επαναστατήσει ενάντια στους Σελευκίδες της Συρίας και συγκεκριμένα στον Αντίοχο τον Δ’ το 168 π.Χ. Μετά το θάνατο του Ματταθία, τον αγώνα ανάλαβε ο γιος του Μακκαβαίος (απ’ τον οποίο πήρε και τ’ όνομά του το κίνημα αυτό), που κατάφερε να πάρει την Ιερουσαλήμ και ν’ αποκαταστήσει τη μονοθεϊστική λατρεία. Τον διαδέχτηκε ο Σίμωνας, που κατόρθωσε ν’ αποσπάσει απ’ το Δημήτριο το Β’ την αναγνώριση της αρχιερατικής δυναστείας των Μακκαβαίων.]Μακκαβαίοι – Live-Pedia.gr

Μάλιστα !!! Φαίνεται ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι εφτά μαζί με τη Σαλομονή και τον Ελεάζαρ, είχαν εφεύρει τη… μηχανή του χρόνου ! Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ήταν χριστιανοί !!! Όμως η Ιστορία μας λέει ότι αυτοί ήταν… ΕΒΡΑΙΟΙ !!!
Ώστε έχουμε άλλη μία ομολογία των εδώ χριστιανών, ότι είναι… Εβραίοι ! Αφού τιμούν μετά… βαίων και κλάδων τους Εβραίους Μακκαβαίους ! Και μιά απόδειξη ότι είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, είναι η ΥΒΡΙΣ κατά του ΑΝΤΙΟΧΟΥ, τον οποίον ονομάζουν… ΠΑΛΑΒΟ !

………………………………………….

04 Οκτωβρίου 2008 “Τοιουτοτρόπως επί Θεοδοσίου εθριάμβευσεν ο χριστιανισμός κατά της ειδωλολατρείας,…..” https://alfeiospotamos.blogspot.com/2008/10/blog-post_8345.html

………………………………………….

24 Νοεμβρίου 2008 Αιώνια η πάλη ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-Ιουδαισμού!

Πως διεξαγόταν η πάλη μεταξύ Ελληνισμού-Ιουδαισμού στην περιοχή της Παλαιστίνης από το 200 π.χ. και μέχρι τη βασιλεία του Ηρώδη ! … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… http://alfeiospotamos.blogspot.com/2008/11/blog-post_6432.html

πηγηhttps://alfeiospotamos.gr/?p=46616

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιστολή στο FDA για την ασφάλεια των εμβολίων Κοβιντ 19

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ